BELEEF KERKRADE MEMORYSPEL

Ben jij op zoek naar het perfecte kerstcadeau? Zoek dan niet verder. Er is een namelijk een heus Beleef Kerkrade Memoryspel te koop. Wil jij het spel met foto’s uit de Beleef Kerkrade Fotowedstrijd cadeau geven aan familie, vrienden of gewoon jezelf? Bestel dan snel voor € 7,99 hier

Burgerinitiatief
Het Beleef Kerkrade Memoryspel is een burgerinitiatief van Marion Puts. Door corona is spelletjes doen weer populair; tegelijkertijd ontdekte Marion dat het memoryspel zeer geschikt is voor mensen met dementie.

Samen
Marion Puts sloeg de handen ineen met Mark Meijer en Dennis Eggen namens Tafelronde 171 Kerkrade. Bijzonder is dat dit het eerste gezamenlijke project is geworden van alle serviceclubs die Kerkrade rijk is: Tafelronde, Kiwanis Kerkrade Landgraaf, Lions club Kerkrade, Rotary Kerkrade, Rotary Eurode en Ladies Circle Parkstad). Tafelaar Jan-Willem Buck heeft het spel ontworpen en geproduceerd. Mede door steun van de gemeente is het Beleef Kerkrade Memoryspel een feit.

Verzorgingshuizen, dagbesteding en kinderopvang
Mark geeft aan dat 700 spellen door de Tafelronde, beide Rotary clubs, Kiwanis, Lions en Ladies Circle, het Beleef Kerkrade Memoryspel als donatie worden aangeboden aan de Kerkraadse verzorgingshuizen, complexen met dagbesteding en de kinderopvang, memory is immers een spel voor jong en oud. “De zorginvalshoek dat het spel geschikt is voor dementerende ouderen sprak ons aan daarnaast hebben we vroeger allemaal met memory gespeeld. Tegelijkertijd wordt het spel verkocht voor eenieder in Kerkrade; dat komt mooi van pas in de decembermaand en de coronatijd waarin we leven. De opbrengst komt ten goede aan een lokaal project in Kerkrade”.