Morgen is weer een nieuwe dag (Mörje is warm enne nuie daag)

De Coronacrisis heeft ons allemaal op een of andere manier geraakt. Marcel Maar, kastelein van café A Jenne Sjlaagboom op de Markt in Kerkrade moest zijn de deuren lange tijd gesloten houden. Zijn passie, het zorgen voor een gezellige avond voor zijn gasten, ging niet. Maar het zorgen voor… anderen, bleef in zijn hoofd hangen. Zo ontplooide het een initiatief om een soort “Serious Request” te organiseren, waarmee hij ruim €15.000,- ophaalde om andere gedupeerde Kerkraadse ondernemers te ondersteunen. Daar bleef het echter niet bij. Hij had het idee om een boek te maken waarin verhalen van Kerkradenaren, over hun ervaringen tijdens de Coronacrisis, gebundeld werden. De opbrengst van dit boek zou wederom ten gunste van lokale goede doelen moeten komen.

Het idee was al prachtig, maar de daadwerkelijke invulling en uitwerking bleek redelijk complex. De Tafelronde 171 Kerkrade bood aan om de krachten te bundelen. Omdat de Tafelronde reeds ervaring had met het opstellen en verkopen van een boek ten behoeve van goede doelen, kreeg het project steeds meer vorm.

De nodige samenwerkingen werden gesloten:

– Jean Erkens van 5NUL8 Grafische producties voor opmaak en drukwerk

– Jan-Willem Buck voor de opmaak van de kaft

– De afbeelding op de kaft werd ontworpen door Kjell Geeraedts

– Etc…

De selectie van goede doelen die ondersteunt zullen worden met de opbrengsten van het boek loopt nog, maar dit zullen allemaal lokale doelen zijn. Zodra wij hier meer informatie over hebben, brengen wij eenieder hiervan op de hoogte via de gebruikelijke kanalen.

Het boek kunt u bestellen via een van onze Tafelaars of via Marcel Mahr. Ook kunt u een mail sturen naar boek@rondetafelkerkrade.nl of nog eenvoudiger: VUL HIERONDER HET ONLINE BESTELFORMULIER IN


De kosten bedragen €15,- per boek. Dit is excl. eventuele bezorgkosten.