Mark Meijer, National President

🎉🎊Gefeliciteerd, National President Mark Meijer! 🎊🎉

Namens Tafelronde 171 Kerkrade willen wij jou, Mark Meijer, van harte feliciteren met het voorzitterschap (National President) van de Nederlandsche Tafelronde! We zijn ontzettend trots dat jij, onze Mark uit Kerkrade, deze prestigieuze rol mag gaan vervullen. Dit is een welverdiende erkenning voor jouw inzet, betrouwbaarheid en leiderschap van de afgelopen jaren voor zowel de Tafelronde als ook in dienst van de samenleving. Een Tafelaar pur sang.

Als mede-tafelaars van Tafelronde 171 Kerkrade hebben we het voorrecht gehad om jou te zien groeien en excelleren in jouw rol. Je bent een inspiratie voor ons allemaal en we weten zeker dat je dezelfde impact zult hebben op nationaal niveau.

Geniet komend jaar van deze prachtige uitdaging! Wij hebben er in elk geval alle vertrouwen in en zijn ervan overtuigd dat je jouw rol als National President met dezelfde passie en vastberadenheid zult vervullen als dat je tot nu toe hebt gedaan voor de Nederlandsche Tafelronde en Tafelronde 171 Kerkrade. We kijken uit naar komend jaar en de successen die jij en het bestuur mogen behalen.

Nogmaals, van harte gefeliciteerd, Mark! We zijn trots op jou en wensen je veel succes en plezier!

Tafelronde 171 Kerkrade

Het Mannenkienen is terug!

Beste heren,

na twee jaar wachten is het dan eindelijk zover! Op 14 mei 2022 zal het Mannenkienen weer georganiseerd worden door Tafelronde 171 Kerkrade. Dit jaar zal het kienen plaatsvinden in het Patronaat aan de Ursulastraat 232 te Kerkrade. Het belooft ook dit jaar weer een geweldig event te worden met een spectaculair programma met speciale thema’s vol optredens en te gekke prijzen. Er zijn nog slechts enkele reguliere plekken beschikbaar (entree €25,- incl. 3 kienkaarten). De opbrengst gaat naar het goede doel. Wees er snel bij, want de kien gaat zo aan je neus voorbij!

Ludieke actie Ronde Tafel 96 Heerlen

Wat was deze actie meer dan welkom in de huidige tijd! Wat is er gelachen en gespeculeerd. Thnx Heerlen! Chapeau!

Een ludieke actie tussen de Tafelrondes van Heerlen en Kerkrade. Nadat de Heerlense afdeling eerder een ceremonieel zwaard had ontvreemd van haar mede-tafelaars, was het voorwerp voor korte tijd weer terecht. Maar wel muurvast in een blok ‘gewapend’ beton.

Het zal een vreemd gezicht zijn geweest donderdagochtend voor de eerste mensen op de Markt in Kerkrade. Daar stond voor het standbeeld van D’r Joep opeens een zwaard in een steen. Of beter gezegd, een zwaard in gewapend beton.

Tweestrijd

D’r Joep noch de burgemeester hoeft zich ermee te bewijzen als ware leider van Kerkrade. Het is allemaal onderdeel van een speelse tweestrijd tussen lokale afdelingen van de serviceclubs Tafelronde 171 en 96 uit respectievelijk Kerkrade en Heerlen.

Een paar uur nadat mensen het loodzware blok met zwaard hadden opgemerkt, was het spoorloos

verdwenen. De Kerkraadse tafelaars dachten er nog snel bij te zijn door het zwaard vrijdagochtend zelf te laten ophalen, maar dat bleek dus te laat.

Koning Arthur

Het zwaard is een vast relikwie bij het installeren van nieuwe tafelaars in Kerkrade en verwijst symbolisch naar de legende van koning Arthur. Er speelt een traditie tussen de Tafelrondes om te proberen elkaars relikwieën te verduisteren als de ander even niet oplet. Dat lukte de Heerlense afdeling tijdens een bestuurswissel afgelopen jaar, iets wat ze maar al te graag laat weten aan haar collega’s. Zo ging het zwaard mee als attribuut bij een spreekbeurt over ridders van de dochter van één van de leden. Daarna stond het nog op Marktplaats te koop en zou het zelfs even te vinden zijn geweest op het politiebureau onder de noemer ‘verboden wapenbezit’.

Olieton

Donderdag was het zwaard kortstondig terecht, maar wel in een olieton van dik duizend kilo aan gewapend beton midden op de Markt. Bovenop zat een plaket bevestigd met daarop geschreven:

‘Alleen een ware tafelaar en anders geen, trekt dit zwaard uit de steen – RT96’.

Hamer en beitel

De heren van Tafelronde 171 kunnen er de humor wel van inzien. Ook al is de Kerkraadse Mark Meijer onlangs nog tot landelijk Tafelaar van het jaar benoemd, hij betwijfelt toch of hij het zwaard uit het blok had kunnen trekken. „Waarschijnlijk eerder met hamer en beitel en vele uren zwoegen.”

Camerabeelden

Met of zonder zwaard, de concurrentiestrijd gaat onverminderd door. Inmiddels heeft Meijer camerabeelden weten te strikken van omliggende horeca. Daarop is te zien hoe rond het middaguur een gele verreiker – een soort tractor met hefvork – de Markt komt opgereden en het gevaarte weer wegtilt.

Raadsel

Ondanks veel tips van getuigen – zelfs een ambtenaar die even uit zijn raam keek – blijft het een raadsel wie er achter het stuur van het voertuig zat. De camera’s staan te ver weg om dat te kunnen zien, maar Meijer hoopt op betere beelden. „Het zou een oud-tafelaar van Kerkrade of toch de Heerlense afdeling kunnen zijn. De speurtocht is nog niet voorbij.”

Cheque van drieduizend euro voor Caritas045

Van kerstactie tot donatie aan Caritas045

Rotaryclub Kerkrade en Tafelronde 171 Kerkrade hebben middels de gezamenlijke kerstpakketten actie veel lokale ondernemers kunnen en bovendien een mooie cheque kunnen uitreiken aan Caritas045. Deze vrijwillige organisatie deelt wekelijks warme maaltijden uit aan minima.

Samen voor een Kerstgevoel met “Sjpetsiejalietete”, onder dat motto sloegen Rotary Kerkrade en Tafelronde 171 Kerkrade de handen ineen om toch iets op touw te zetten afgelopen kerst. Normaliter spekt Kerstwereld Rolduc de kas van beide serviceclubs en kan er na afloop altijd een mooi bedrag overgeboekt worden naar een van te voren aangewezen (lokaal) goed doel. Covid-19 trok deze keer een dikke streep door deze mooie kerstbeleving en de commissie Kerstwereld ging dan ook op zoek naar een passend alternatief.

Vrij snel werden kerstpakketten samengesteld, niet zomaar standaard kerstpakketten, maar heuse “Sjpetsiejalietete” uit Kerkrade en omgeving. Jean Noël (voorzitter Rotary): Lokale ondernemers en enkele standhouders van Kerstwereld Rolduc werden benaderd en een goed doel werd gekozen: Caritas045. Een win-win situatie werd beoogd. En dat is gelukt!

Naast het steunen van lokale ondernemers in deze barre tijden wordt tevens met de opbrengst via Caritas045 het aanbieden van warme maaltijden aan minima inwoners van Kerkrade ondersteund, aldus Mark Meijer (Tafelronde). Er werden uiteindelijk ruim 550 pakketten verkocht. Daarnaast werden sponsorgelden ontvangen en alles bij elkaar opgeteld was de organisatie meer dan  tevreden over het behaalde resultaat.

Afgelopen vrijdag mocht een afvaardiging van beide clubs een cheque aanbieden van €3000,- aan deken Nevelstein als vertegenwoordiger van de betreffende kerkelijke werkgroep. Caritas045 was zeer erkentelijk met deze financiële injectie. Mede hierdoor blijft het mogelijk om elke donderdag in Kerkrade zo’n 500 warme maaltijden uit te delen.

Op de foto (vlnr): Jean Noël, voorzitter Rotary Club Kerkrade, deken Stef Nevelstein namens Caritas 045 en Mark Meijer, districtsgouverneur Nederlandsche Tafelronde.

BELEEF KERKRADE MEMORYSPEL

Ben jij op zoek naar het perfecte kerstcadeau? Zoek dan niet verder. Er is een namelijk een heus Beleef Kerkrade Memoryspel te koop. Wil jij het spel met foto’s uit de Beleef Kerkrade Fotowedstrijd cadeau geven aan familie, vrienden of gewoon jezelf? Bestel dan snel voor € 7,99 hier

Burgerinitiatief
Het Beleef Kerkrade Memoryspel is een burgerinitiatief van Marion Puts. Door corona is spelletjes doen weer populair; tegelijkertijd ontdekte Marion dat het memoryspel zeer geschikt is voor mensen met dementie.

Samen
Marion Puts sloeg de handen ineen met Mark Meijer en Dennis Eggen namens Tafelronde 171 Kerkrade. Bijzonder is dat dit het eerste gezamenlijke project is geworden van alle serviceclubs die Kerkrade rijk is: Tafelronde, Kiwanis Kerkrade Landgraaf, Lions club Kerkrade, Rotary Kerkrade, Rotary Eurode en Ladies Circle Parkstad). Tafelaar Jan-Willem Buck heeft het spel ontworpen en geproduceerd. Mede door steun van de gemeente is het Beleef Kerkrade Memoryspel een feit.

Verzorgingshuizen, dagbesteding en kinderopvang
Mark geeft aan dat 700 spellen door de Tafelronde, beide Rotary clubs, Kiwanis, Lions en Ladies Circle, het Beleef Kerkrade Memoryspel als donatie worden aangeboden aan de Kerkraadse verzorgingshuizen, complexen met dagbesteding en de kinderopvang, memory is immers een spel voor jong en oud. “De zorginvalshoek dat het spel geschikt is voor dementerende ouderen sprak ons aan daarnaast hebben we vroeger allemaal met memory gespeeld. Tegelijkertijd wordt het spel verkocht voor eenieder in Kerkrade; dat komt mooi van pas in de decembermaand en de coronatijd waarin we leven. De opbrengst komt ten goede aan een lokaal project in Kerkrade”.

Samen voor een Kerstgevoel

Vuur ee jeveul wie Wainachte

De alom bekende Kerstwereld Rolduc kan helaas wegens COVID-19 niet doorgaan! Om echter toch een warm kerstgevoel achter te laten heeft Rotary Club Kerkrade en Tafelronde 171 Kerkrade, de handen in elkaar geslagen en een aantal fraaie kerstpakketten samengesteld. Er zijn 6 (h)eerlijke kerstpakketten, gevuld met sjpetsiejaliete van onze lokale ondernemers, zorgvuldig voor u samengesteld. De pakketten zijn allemaal te vinden op www.kerstwereldrolduc.nl.

Om het kerstgevoel bij u thuis te krijgen hoeft u alleen maar de bestelling te plaatsen! Wij gaan voor u aan de slag en stellen het pakket voor u samen. Verder gaat de opbrengst van deze unieke actie naar Caritas045 om samen met de Kerkraadse parochies warme maaltijden en voedselpakketten aan te bieden aan diegene die het hard nodig hebben. Daarnaast ondersteunt u tevens lokale ondernemers in Kerkrade!

Heeft u nog geen kerstcadeau voor uw favoriete oom/tante of wilt u uw ouders/opa/oma in het zonnetje zetten? Medewerkers die hard gewerkt hebben en dus een mooi pakket verdienen? Een aardigheidje voor relaties of wilt u het pakket stiekem zelf houden? Het kan allemaal!!

Bestel nu snel via de leden van onze Tafelronde, Rotary, onze facebookpagina of via deze website: www.kerstwereldrolduc.nl. Namens iedereen hartelijk bedankt voor uw bestelling!

de (h)eerlijke producten komen van:

Brouwgilde Abdij Rolduc anno 2013 – Chocolaterie Bruns – Corné & Math Claessens – Crown Cookies – Délice & Délicieux – Deur13 – haKOEna – Lekker. Delicatessen & Meer – Maxwijn Wijnhandel-Slijterij – Slagerij Meggie en Loek – Winzer van Rode.

De pakketten variëren van prijs tussen de €13,50 en €46,00. Zie de foto’s hieronder van de pakketten!

Prijzenregen tijdens AGM 2020!

Dit jaar werd de AGM 2020 gehouden in Tiel! Tijdens deze meeting is Ronde Tafel Kerkrade in de prijzen gevallen! Dit keer mocht onze tafel wederom de COR RAB trofee in ontvangst nemen. De eerste keer mochten wij deze in 1987/1988 in ontvangst nemen n.a.v. het muziekinstrumentenproject. Dit jaar mochten wij hem in ontvangst nemen nadat de door ons georganiseerde halfjaarlijkse hoge ogen had gegooid! Bijzonder trots zijn wij dan ook als tafel dat wij deze trofee wederom in ontvangst mochten nemen. Extra trots zijn wij op de commissie die deze onvergetelijke halfjaarlijkse heeft georganiseerd!

Een woord van dank gaat dan ook uit naar de volgende commissieleden: Bjorn Hendriks, Pim van Daatselaar, Mark Knops, Roderik Schobben, Jan-Willem Buck en Mark Meijer. Uiteraard gaat ook een dankwoord uit naar alle overige leden en vrijwilligers die deze avond mogelijk hebben gemaakt! Maar dit was nog niet alles! Nadat Mark Meijer de trofee in ontvangst had genomen mocht hij wederom het podium betreden! Dit keer om de award voor Tafelaar van het jaar in ontvangst te nemen! Een geweldige prestatie van Mark Meijer! Ontzettend gaaf en mooi dat zijn verdiensten worden erkend! Mark, namens de gehele tafel gefeliciteerd met deze mooie award! Die heb je dubbel en dik verdiend!

Morgen is weer een nieuwe dag (Mörje is werm inne nuie daag)

De Coronacrisis heeft ons allemaal op een of andere manier geraakt. Marcel Mahr, kastelein van café A Jenne Sjlaagboom op de Markt in Kerkrade moest zijn de deuren lange tijd gesloten houden. Zijn passie, het zorgen voor een gezellige avond voor zijn gasten, ging niet. Maar het zorgen voor… anderen, bleef in zijn hoofd hangen. Zo ontplooide het een initiatief om een soort “Serious Request” te organiseren, waarmee hij ruim €15.000,- ophaalde om andere gedupeerde Kerkraadse ondernemers te ondersteunen. Daar bleef het echter niet bij. Hij had het idee om een boek te maken waarin verhalen van Kerkradenaren, over hun ervaringen tijdens de Coronacrisis, gebundeld werden. De opbrengst van dit boek zou wederom ten gunste van lokale goede doelen moeten komen.

Het idee was al prachtig, maar de daadwerkelijke invulling en uitwerking bleek redelijk complex. De Tafelronde 171 Kerkrade bood aan om de krachten te bundelen. Omdat de Tafelronde reeds ervaring had met het opstellen en verkopen van een boek ten behoeve van goede doelen, kreeg het project steeds meer vorm.

De nodige samenwerkingen werden gesloten:
– Jean Erkens van 5NUL8 Grafische producties voor opmaak en drukwerk
– Jan-Willem Buck voor de opmaak van de kaft
– De afbeelding op de kaft werd ontworpen door Kjell Geeraedts
– en uiteraard alle schrijvers….

De selectie van goede doelen die ondersteunt zullen worden met de opbrengsten van het boek loopt nog, maar dit zullen allemaal lokale doelen zijn. Zodra wij hier meer informatie over hebben, brengen wij eenieder hiervan op de hoogte via de gebruikelijke kanalen.

Het boek kunt u bestellen via een van onze Tafelaars of via Marcel Mahr. Ook kunt u een mail sturen naar boek@rondetafelkerkrade.nl of nog eenvoudiger: VUL HIERONDER HET ONLINE BESTELFORMULIER IN


De kosten bedragen €15,- per boek. Dit is excl. eventuele bezorgkosten.

100 SCIENCE Boxen voor de Stichting KANS

Tijdens de “intelligente lockdown” van Nederland werden wij als Tafelronde door onze burgemeester, mevrouw Petra Dassen,  gevraagd om de Science Boxen die in deze tijd populair zijn ook beschikbaar te stellen voor kansarme kinderen in Kerkrade.

Het Continium verkoopt sinds kort Science Boxen. Dit zijn doe-het-zelf pakketten waarbij kids zelf een vogelhuisje, insectenhotel, katapult of radarbootje in elkaar kunnen zetten. Deze pakketten bevatten uit hout gelaserde onderdelen die door de laser in het Continium zelf zijn uitgesneden. Het in elkaar zetten van z’n pakket is een welkome afwisseling tussen het digitale leren en andere scherm gerelateerde hobby’s door van de jeugd van tegenwoordig.

Het Continium heeft contact gezocht met Stichting KANS om een aantal van deze pakketten te doneren en zocht daarin een partner. Door onze inzet krijgen alle kinderen in het bestand van stichting KANS een Science Box!

Op onderstaande foto’s staan Dennis Eggen en Mark Meijer met een deel van de Science Boxen net voordat deze afgeleverd werden! Als Tafel zijn wij dan ook enorm trots en blij dat wij een bijdrage hebben kunnen leveren aan het plezier van deze kinderen! Hier doen wij het voor!

Mocht je abonnee zijn van De Limburger dan vind je hier nog een uitgebreid artikel.